CROAZIERA BALCIK


Durata: 2 ZILE
Loc de imbarcare: portul Tomis
Ora de intalnire: 6.00
Ora de plecare: 6.30
Ora de sosire in Balcic: 18.00-20.00
Noaptea se doarme pe iaht in cele 4 cabine
Plecare din Balcic: a doua zi la ora 9.00
Ora de sosire in portul Tomis: 20.00-21.00
Distanta parcursa (aprox): 130 mile

Balcic este un oraș la țărmul Mării Negre, în regiunea Dobrici din nord-estul Bulgariei, situat la o distanță de 42 km de Varna. În prezent este una dintre atracțiile turistice ale Bulgariei la Marea Neagră. În perioada 1913-1940 a aparținut de Regatul României, împreună cu restul Dobrogei de Sud, în urma celui de-al Doilea Război Balcanic (iunie-august 1913). În 1940, Cadrilaterul, inclusiv Balcicul, a fost redobândit de Bulgaria. Aici se află Castelul din Balcic, reședința de vară preferată a Reginei Maria, înconjurat de o la fel de celebră grădină botanică unicat în Europa centrală și de est, în special datorită colecției de cactuși.
Datorită versanților de calcar din perimetrul său, localitatea a fost supranumită Orașul Alb. Întreaga zonă a fost numită Coasta de Argint din aceleași motive.
Plecarea din port se va face la ora 8.00 dupa indeplinirea formalitatilor de iesire din tara. Pe traseul nostru vom naviga paralel cu statiunile din sud: Eforie, Costinesti (unde puteti admira de aproape celebra epava), Neptun, Vama Veche. In Bulgaria navigam aproape de tarm pentru a ne bucura de spectaculoasa faleza dintre Capul Shabla si Capul Kaliakra.
De putine ori am parcurs acest traseu fara ca delfinii sa ne ofere un spectacol de neuitat. Spre seara ajungem in marina din Balcic unde ne asteapa o multime de resturante si terase ce ofera meniu bogat in peste si fructe de mare, ce ne fac parca sa zburam cu gandul spre insulele grecesti. De altfel, este singura statiune de pe litoralul Romanesc si Bulgaresc cu un aer Mediteranean.
La capatul unei plimbari de 15 minute pe faleza statiunii puteti ajunge la Castelul Reginei Maria.
Cluburile din Balcic sunt foarte primitoare si animate asa ca iubitorii de decibeli si agitatie se vor simti in largul lor. Pentru cei ce prefera linistea, un pahar de vin servit la asfintit la bodul iahtului va ramane cu siguranta o amintire ce va va face sa reveniti intr-o marina.
A doua zi dimineata "ridicam ancora" si ne indreptam spre Tomis. In port vom ajunge in jurul orei 20-21.
Cu toate ca traseul este lung, buna dispozitie alaturi de prieteni, plaja la bord, berea rece si placerea de a naviga pe vele vor face ca timpul petrecut pe iaht sa fie unul de neuitat.
Atentie! Orice croaziera isi poate modifica programul sau se poate amana la o data ulterioara daca se considera ca vremea nu este favorabila unei navigatii in siguranta pentru pasageri.

CONTINUT PACHET
Inclus in pret: deplasarea cu velierul tur-retur de la Tomis la Balcic, cazare o noapte la bord in cele 4 cabine duble, skipper, combustibil
Optional: Fiecare grup se poate organiza pentru a se aproviziona cu alimente si bauturi pentru cele doua zile. Pe iaht exista frigider, vesela completa, aragaz si cuptor pentru pastrarea si prepararea mancarii.
PRET: 7200 lei / grup maxim 8 persoane + taxa 30 Euro / ambarcatiune pt marina Balcik

Un strop din placerea vietii pe mare

parallax background